Filmpje: Sven De Ridder geeft rondleiding in vaccinatiedorp Spoor Oost

Filmpje: Sven De Ridder geeft rondleiding in vaccinatiedorp Spoor Oost

Website VacCovid.be geeft antwoord op meestgestelde vragen

Wie wil weten hoe een vaccinatie in het vaccinatiedorp aan Spoor Oost verloopt, kan een rondleiding volgen met de bekende Antwerpenaar Sven De Ridder. Samen met enkele bevriende acteurs licht hij in een filmpje alle stappen toe van aankomst tot vertrek. Daarnaast vinden de inwoners van Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem alle informatie en veelgestelde vragen over de vaccinaties op de nieuwe website www.vaccovid.be.

 

Rondleiding in 4 minuten

In minder dan vier minuten gidst Sven De Ridder de bezoekers met een kwinkslag door het hele vaccinatiedorp. Bij elke stap legt hij uit wat er gebeurt, en wat je wel of niet mag doen. Er komt ook een ondertitelde versie in twaalf talen: Arabisch, Bulgaars, Duits, Engels, Farsi, Frans, Hebreeuws, Pools, Roemeens, Russisch, Spaans en Turks. Het filmpje is te vinden op https://vaccovid.be/je-vaccinatie/.

Dr. Jan Stroobants (hoofd spoed ZNA Middelheim en coördinator van VacCovid):

“Met dit filmpje tonen we de mensen die zich laten vaccineren wat ze mogen verwachten en wat ze kunnen doen om alles vlot te laten verlopen. Het hele bezoek voor de vaccinatie vergt slechts twintig minuten, een kwartier wachten inbegrepen. Als elke Antwerpse gevaccineerde dit filmpje bekijkt, zal het goed vooruit gaan. ”

 

Ook filmpjes in het vaccinatirdorp

Naast de rondleiding zijn er nog twee korte clips zonder geluid. Ze worden getoond op de schermen in het vaccinatiedorp en geven nuttige tips. Het eerste filmpje toont hoe mensen de vaccinatie zelf vlot kunnen laten verlopen:

  • sta op de aangegeven plaats en kijk voor je
  • maak je kleren al wat los
  • ga niet zelf een box binnen, maar wacht tot hij vrij is
  • ga zitten op de stoel en onbloot je bovenarm

In de observatieruimte (waar de gevaccineerden even moeten wachten voor ze vertrekken) zijn er vijf tips voor het korte verblijf daar en de dagen na de vaccinatie. 

  • blijf 15 minuten in de observatietruimte
  • wenk een steward als je een vraag hebt of je je niet goed voelt
  • mogelijke nevenwerkingen na de vaccinatie
  • respecteer ook na de vaccinatie de veiligheidsmaatregelen
  • kom terug voor de tweede vaccinatie

 

Cast

De acteurs zijn Leen Dendievel, Linda De Ridder, Sven De Ridder, Marc Hens, Kamal Kharmach en Luc Verhoeven.  

vaccinatiedorp 2021
Contacteer ons
Tom Van de Vreken Woordvoerder, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen
Tom Van de Vreken Woordvoerder, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen
Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op tien sites omvat de groep drie algemene ziekenhuizen, zeven dagcentra, zes gespecialiseerde ziekenhuizen, een psychiatrisch verzorgingstehuis en een woonzorgcentrum. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6.300 mensen te werk, waaronder 600 artsen. In totaal telt ZNA circa 2.500 bedden. Jaarlijks worden ruim 50.000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70.000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600.000.

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen
Leopoldstraat 26
B-2000 Antwerpen